e
sv

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Bilgisayar İşletmenliği kursu 4. Modül Sınavı

710 Okunma — 16 Aralık 2020 00:01
avatar

Mehmet Ural

  • e 1

    Mutlu

  • e 0

    Eğlenmiş

  • e 0

    Şaşırmış

  • e 0

    Kızgın

  • e 0

    Üzgün

BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
IV.MODÜL SINAV SORULARI
KELİME İŞLEMVİ PROGRAMI

Ad- Soyad :
1)Word nedir?
A) Hesap  Programıdır
B) Tablo  – Grafik Programıdır
C) Kelime İşlem Programıdır
D) İşletim Sistemidir
2)Word Programının uzantısı nedir?
A) xlsx
B) docx
C) jpg
D) avi

3)

Word 2007 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

A)Paragraf ile ilgili işlemler
B) Pano ile ilgili işlemler
C) Düzenleme ile ilgili işlemler
D)Yazı tipi ile ilgili işlemler
4) Yandaki butonun görevi nedir?

A) Kaydet
B) Aç
C) Yeni
D) Yazdır
5) CTRL+Z tuşunun görevi nedir?
A) Geri Al
B) Yeniden Yazılan
C) Yeni
D) Kaydet
6) Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?
A) Office Düğmesi – Kaydet
B) Office Düğmesi – Aç
C) Office Düğmesi – Yeni
D) Office Düğmesi – Baskı Önizleme
7) Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?
A) Düzen – Simgeler – Simge
B) Ekle – Metin – Simgeler
C) Ekle – Simgeler – Simge
D) Ekle – Tablolar –  Simge
8)Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
A) Giriş – Stiller – Bul
B) Ekle – Düzenleme – Bul
C) Giriş – Yazı Tipi – Git
D) Giriş – Düzenleme – Bul
9)

 Düğmesinin adı nedir?
A)Başlat düğmesi
B)Ofis düğmesi
C)Word düğmesi
D)Dosya düğmesi
10) Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?
A) Görünüm – Paragraf – Sütunlar
B) Sayfa Düzeni – Sayfa Yapısı – Sütunlar
C) Sayfa Düzeni – Sütunlar
D) Ekle – Sayfa Yapısı – Sütunlar

11) Yandaki butonun görevi nedir?
A) Sayfa sütunlara böler
B) Madde numaralandırmasını verir
C) Artan sıralama yapar
D) Sayfa Numarası ekler
12) Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?
A) Giriş – üst bilgi ve alt bilgi
B) Görünüm – üst bilgi ve alt bilgi
C) Ekle – üst bilgi ve alt bilgi
D) Sayfa Düzeni – üst bilgi ve alt bilgi
13) Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlev aşağıdakilerden hangisidir ?
A)  Baskı Ön izleme             
B)  Sayfa Yapısı
C)  Sayfa Düzeni Görünümü
D)  Hiçbiri
14) Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
A)  Sayfa Düzeni  – Sayfa Numarası
B)  Giriş –  Üst Bilgi – Sayfa Numarası
C)  Biçim – Sayfa Numarası
D)  Ekle – Üstbilgi ve Altbilgi – Sayfa numarası    
15) Yandaki düğme ne işe yarar?
A) X’in karesini almaya
B) Alt simge ve üst simge eklemeye
C) X sayısını 2 ile çarpmaya
D) Matematiksel işlemler yapmaya
16) Kelime üzerinde farenin sol tuşu ile çift tıklama ne anlama gelir?
A)Kelimeyi seçer
B)Paragrafı seçer
C)Satırı seçer
D)İmleci metnin sonuna götürür
17) Sayfanın rengini değiştirmek için hangi yol takip edilmelidir?
A)Giriş – Sayfa arka planı – sayfa
B)Sayfa Düzeni – Sayfa arka planı – sayfa rengi
C)Ekle – Sayfa arka planı – sayfa rengi
D)Yazı Tipi – Sayfa arka planı – sayfa rengi
18) Yandaki düğmenin görevi nedir?
A)Yazıyı hizalamaya yarar
B)Çizgi eklemeye yarar
C)Satır aralığı seçeneklerini ekrana getirir
D)Madde işareti eklemeye yarar
19) Simgesi ne işe yarar?
A) Tablo çizmeye yarar
B) Resim çizmeye yarar
C) Tabloya yazı yazmaya yarar
D) Kenarlık eklemeye yarar
20

PazartesiSalıÇarşamba
PerşembeCumaCumartesi

Yukarıdaki tablo kaç satır kaç sütundur?
A)6 satır 2 sütun
B)3 satır 2 sütun
C)2 satır 3 sütun
D)3 satır 3 sütun



IV. MODÜL CEVAP ANAHTARI :

  1. C
  2. B
  3. D
  4. A
  5. A
  6. B
  7. C
  8. D
  9. B
  10. B
  11. B
  12. C
  13. A
  14. D
  15. B
  16. A
  17. B
  18. C
  19. A
  20. C

Kaynak: http://nuxoe.com/

Sıradaki içerik:

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Bilgisayar İşletmenliği kursu 4. Modül Sınavı