Sınavlar

Halk Eğitimi Merkezi (HEM) Bilgisayar İşletmenliği kursu 1. Modül Sınavı

Halk eğitim merkezinde açmış olduğumuz 160 saatlik Bilgisayar kullanım kursunun 1. modül yani işletim sistemini kullanma modülünün soruları bu yazımızda paylaşıyoruz.

BİLGİSAYAR KULLANIMI KURSU
I.MÖDÜL SINAV SORULARI

Ad –Soyad :

1.Bir bilgisayar çalışabilmesi için 2 kısımdan oluşur. Aşağıdakilerden hangisi bu iki kısımdır?
a) Windows Vista – Office 2007
b) Donanım- Yazılım       c) Kasa – Monitör
d) Klavye – Fare             e) Paint – Not defteri

2. Bilgisayarın fiziksel olarak gözle görülebilen tüm aksamına ne ad verilir?
a) Donanım   b) Yazılım c) İşletim Sistemi d) Klavye
e) Fare

3. Aşağıdakilerden hangisi kasa içinde bulunması gereken donanım parçası değildir?
a) Ram           b) Merkezi İşlem Birimi    c) Ekran
d) Anakart      e)Sabit Disk


4.Aşağıdakilerden hangisi bir bilgisayar çeşidi değildir?
a) Dizüstü    b) Ana        c) Ağ    d)Ev      e) Mini


5.Bilgiler geçici olarak hangi bellek üzerinde tutulur?
a) Disket  b) Harddisk  c)Fare  d) Ekran Kartı e) Ram


6.Bilgilerin kalıcı olarak saklandığı donanım hangisidir?
a) Disket    b) Harddisk    c)Ram    d) Anakart  e) Bios 


7. Kasa içindeki bütün parçaların takıldığı ana parça hangisidir?
a) Disket    b) Harddisk    c)Ram    d) Anakart  e) Bios

8.Genel olarak bilgisayara veri girilmesinde kullandığımız araçlara ne denir?
a) Giriş Araçları  b) Çıkış Araçları   c) Hafıza Birimleri
d) Merkezi İşlem Birimi     e)Yazıcı 


9.Aşağıdakilerden hangisi çıkış birimidir?
a) Klavye   b) Hoparlör   c)Fare   d) Rom  e)Mikrofon


10.Ekrandaki en küçük noktaya ne ad verilir?
a) Piksel   b) Grafik  c) Mhz  d) Byte  e)Ghz


11.Şirketlerde fatura, irsaliye yazmada kullanılan bir den fazla kağıda üst üste aynı anda yazı yazmayı sağlayan yazıcı çeşidi hangisidir?
a) Termal Yazıcı            b) Mürekkep püskürtmeli
c) Nokta vuruşlu yazıcı  d) Lazer yazıcı
e) Çizici

12.Aşağıdakilerden hangisinde bellek birimleri küçükten büyüğe doğru sıralanmıştır?
a) Byte-Kilobyte-Megabyte-Gigabyte
b)Byte-Kilobyte-Gigabyte-Megabyte
c) Gigabyte-Kilobyte-Byte-Megabyte
d) Megabyte-Kilobyte-Byte-Gigabyte
e) Kilobyte- Byte- Gigabyte- Megabyte

13.Bütün donanım parçaları takıldıktan sonra parçaların iletişim halinde çalışmasını sağlayan yazılım çeşidini yazınız?



14.Milyonlarca bilgisayardan oluşan, binlerce bilgisayar ağını birbirine bağlayan dünya çapındaki ağa ……………………………… denir.


15.Klavyenin sağındaki rakam tuşları yazmıyorsa hangi tuşa basmamız gerekir ?


16.Yazı yazarken imlecin sağındaki karakterleri silip onun üzerine yazılmasını sağlayan tuş ……………………… tuşudur.


17.Aşağıdakilerden hangisi masaüstü temel simgesi
değildir?
a) Bilgisayarım b) Belgelerim  c) Yerel Disk C
d) İnternet Explorer  e) Geri Dönüşüm Kutusu


18.En basit Kelime İşlemci Programı (Metin Düzenleme) hangisidir?
a) Wordpad     b) Excel     c) Word   d) Open Office
e) Not Defteri


19.Word dosyasının uzantısı nedir ?
a) pptxx     b) jpg     c) xlsx    d) docx     e)txt


20.Bir CD yaklaşık kaç megabytedır?



21.Üzerinde iki veya üç karakter bulunan tuşlardan üstteki karakteri yazmaya yarayan tuş aşağıdakilerden hangisidir?
a) Ctrl   b) Shift  c) Alt  d) Alt Gr  e) Caps Lock


22.Bilgisayarın ince ve tüm ayarlarının yapıldığı yer neresidir?
a)Kişiselleştirme    b)Denetim Masası    c)Ayarlar
d)Özellikler            e)Başlat menüsü


23.Birbirine yakın mesafedeki bilgisayarların(bir oda, bir bina vb.) birbirine bağlanması ile oluşan ağa …………………………  denir.


24.Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Kes – Kopyala – Yapıştır sıralaması doğrudur?
a) CTRL+X – CTRL+ C – CTRL+W
b) CTRL+Y – CTRL+ O – CTRL+S
c) CTRL+L – CTRL+ R – CTRL+G
d) CTRL+F – CTRL+ H –F5
e) CTRL+X – CTRL+ C – CTRL+V


25.  Yandaki simgenin anlamı nedir?
a)Sil   b) Önceki Boyut     c)Ekranı Kapla    d) Kapat          e) Simge Durumuna Küçült
26.Birbirine uzak yerlerde bulunan bilgisayarlar arasında iletişimi sağlayan en çok kullanılan donanım parçasına verilen ad nedir?
a) Fax   b) Driver   c) Scanner   d) CD    e) Modem


27. Dosya gizleme, uzantıları görme gibi özellikleri ayarladığımız yer neresidir yazınız?
a)Denetim Masası > Klasör seçenekleri
b)Bilgisayarım > Exper (D)
c)Görev Çubuğu > Özellikler
d)Klasör > Simge Değiştir
e)Başlat > Tüm Programlar


28.Bilgisayarın Performansını etkileyen 3 donanım nelerdir?
a) Ram, Flash Bellek, Sabit Sürücü
b) İşlemci, Anakart, Güç kaynağı
c) İşlemci , Ram , Sabit Disk
d) Kasa, Ekran, Klavye
e) Anakart, Sabit Sürücü, Cd-Rom


29.Aşağıdakilerden hangisi bir internet adresi değildir?
a) Posof.gov.tr
b) http://www.yusufpb.com
c) www.posoflisesi.meb.k12.tr
d) halitpaşayibo.meb.k12.tr
e) Posof.bel.tr


30. 1 Kilobyte …………………….Bitten oluşur.



31.Dosya ve klasörlerin silinmesinden pişmanlık duyulduğunda ilk yapılması gereken ……………………………..  ………………………….na bakmaktır.


32.  Ok simgesi neyi temsil eder?
a)Kısayol Dosyası
b)Program Dosyası
c)Word Belgesi
d)Klasör
e)Gönder


33.Windows ’da ALT+TAB tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a)Denetim Menüsünü açar.
b)Başlat Menüsünü açar.
c)Çalışan programlar arası geçişi sağlar.
d)Açık olan tüm programları kapatır.
e)Simge durumuna küçültür

34.Aşağıdakilerden hangisi bir eğitim kurumlarına ait bir web sayfasının adresine örnektir?
a)     www.tdb.org.tr
b)     www.hotmail.com
c)      www.odtu.edu.tr
d)     www.twitter.com
e)     www.yusufpb.com


35.İmlecin solundaki yazıları silmek için klavyeden …………………. tuşu kullanılır, imlecin sağındaki yazıları silmek için ………………. tuşu kullanılır. Noktaları yerlere neler gelmelidir.
a) Tab – Ctrl
b) Geri Sil – Delete
c) Caps Lock – Num Lock
d) Shift – Alt Gr
e) Home – End


36.Bilgisayar bellek birimlerinden 3 gigabyte  , kaç kilobyte ’tan oluşur?
a) 3* 1024 * 1024
b) 3 / 2048
c) 3*1024
d) (3/1024)* 8
e) 3*1024*8



37.Fareyle bir dosya ve ya klasörün üzerine gelip bir kez sol tuşa bastığımızda ne yapmış oluruz?
a) Açmak  b) Kapatmak  c) Seçmek  d) Özellikler e) Sil



38.İşlemci hızı aşağıdakilerden hangisi ile ifade edilir?
a) Gb
b) Inch
c) Rpm
d) Ghz
e) Gprs


39.Yazı yazma programında imleci satırın başına götüren tuş aşağıdakilerden hangisidir?
a)Instr
b)Tab
c)Shift
d)End
e)Home


40.En gelişmiş yazı yazma programı hangisidir?
a) Twitter
b) Wordpad
c) Facebook
d) Messenger
e) Word    

Her soru 2.5 puandır.

 I.Modül Sınav Cevap Anahtarı

  1. B
  2. A
  3. C
  4. D
  5. E
  6. B
  7. D
  8. A
  9. B
  10. A
  11. C
  12. A
  13. C
  14. E
  15. D
  16. B
  17. B
  18. E
  19. D
  20. E
  21. A
  22. C
  23. D
  24. A
  25. C
  26. C
  27. B
  28. A
  29. C
  30. D
  31. E
  32. E

Kaynak: http://nuxoe.com/

Mehmet Ural

Trabzon Yomra İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Fatih Projesi Eğitmeni

İlgili Makaleler

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu