34,0569$% 0.21
37,6649€% -0.04
44,6429£% -0.08
2.738,15%0,37
2.503,16%0,24
9.699,56%-0,73
Colorado Üniversitesi tarafından geliştirilen bu platformda biz farklı derslere çeşitli konulara uyarlanmış animasyonlar ders içeriğimizi zenginleştirme noktasında bizlere yardımcı olacaktır.
Fizik , Kimya , Biyoloji , Matematik , Yer Bilimleri ile Sınıf düzeylerine göre kategorilenmiş birçok simülasyon bulunmaktadır. Ayrıca Türkçe dil desteği olması da bizlere derslerimizde kolay bir şekilde kullanma imkanı sağlamaktadır. HTML5 , Flash ve Java simülasyonları istersek online istersek bilgisayarımıza indirerek kullanabiliyoruz.
Kategorilerden seçtiğimiz bir simülasyonu üzerine tıklayarak açabiliyoruz. Ayrıca indirerek internetsiz ortamlarda da kullanabilirsiniz.
Bu öğretim ve öğrenme fizik, kimya, matematik ve diğer bilimler için araştırma tabanlı interaktif bilgisayar simülasyonları takımıdır. PhET simülasyonlarını çevrimiçi çalıştırabilir veya PhET web sitesinden ücretsiz olarak indirebilirsiniz. Simülasyonlar etkileşimli, animasyonludur ve öğrencilerin keşif yoluyla öğrenmesi için oyun gibi ortamlar vardır. Bunlar gerçek hayat olayları ve altta yatan bilim arasındaki bağlantıları vurgular ve öğrencilere uzman bilim adamlarının görsel ve kavramsal modelleri erişilebilir olduğundan yardımcı olur. PhET simülasyonları öncelikle üniversite ve lise öğrencileri ile test edilmiş, ancak öğrenciler için eğitici ve eğlenceli olduğu tespit edilmiştir.
“PhET”, “Physics Education Technology (Fizik Eğitim Teknolojisi).” için kullanılan bir kısaltmadır. Halbuki, PhET sitesi artık fiziğin yanı sıra diğer birçok konularda simülasyonlar içerir, bu nedenle kısaltması çok sınırlıdır. PhET ekibi adını tutmaya karar verdi çünkü yaygın olarak tanınmaktadır.
Devre Yapım Kiti (The Circuit Construction Kit) simülasyonu öğrencilerin sanal piller, teller, ampuller, dirençler, anahtarlar ve (AC versiyonu) kondansatör ve bobin üzerinden devreleri oluşturmasına olanak verir. Simülasyonları değiştirebilir veya öğrenciler ders demolarını, laboratuvarları ve ilave ekipmanları deneyleri tamamlamak için kullanılabilir. Simülasyonda deneyler uygulanırken asla kırılma, ekipmanların aşılması ve öğrencilerin bozma korkusu olmaz.
Gerçek ekipman ile doğrudan gözlemlenebilir olguların benzerine ek olarak ve/veya doğal dünyada birçok PhET simülasyonları, görünmez fenomenlerin uzman modellerini ortaya koymaktadır. Örneğin, Devre Yapım Kiti simülasyonu öğrencilere akımı görselleştirerek teller aracılığıyla hareketli elektronlar gösterir, Gaz Özellikleri(The Gas Properties) simülasyonu gaz moleküllerinin mikroskopik davranışını gösterir ve Radyo Dalgaları ve Elektromanyetik Alanlar(The Radio Waves and Electromagnetic Fields) simülasyonu elektrik alanının hareketlerini gösterir. Bu uzman modeller öğrencilere elektronları, fotonları, atomlar, dalga girişimi ve doğrudan gözlem değil diğer kuantum olayları görselleştirmek için deyardımcı olur. Simülasyonlar özellikle kuantum mekaniği gibi gelişmiş konularda yararlıdır.
Devre Yapım Kiti ve Gaz Özellikleri gibi bazı PhET simülasyonları, son derece açık uçlu ve birçok farklı aktivitelerle çok detaylı bilim keşfetmek için kullanılabilir. Diğer simülasyonlar daha hedefli ve tek belirli bir fiziksel fenomen veya kavramı ele almaktadır. Örneğin, Balonlar ve Statik Elektrik(The Balloons and Static Electricity) simülasyonu balon bir duvara bir kazak ve sopalara sürtündüğü zaman öğrencilerin yük dağılımındaki değişiklikleri görselleştirmelerine yardımcı olur.
Birçok PhET simülasyonlarının keşfetmek için öğrencileri motive eden üstü kapalı veya açık oyunlar ve zorlukları bulunmaktadır. Matematik simülasyonlarının çoğu belirgin oyunlar içerir. Örneğin, Fourier: Making Waves simülasyonu öğrencilerin karmaşık dalga şekilleri, sinüs dalgası kombinasyonlarının dışında inşa edilir nasıl bir sezgi geliştirmesine yardımcı olmak için bir “dalga oyun” içerir. Simülasyonlar içinde doğrudan gömülü olan bu zorluklara ek olarak, birçok simülasyonlar zorluklar yaratmak için etkinlikler ile desteklenebilir.
İnteraktif öğrenme ortamları
PhET simülasyonları sadece animasyonlar değildir. Onlar kullanıcı girişiyle doğrudan ve hemen yanıt veren interaktif öğrenme ortamlarıdır. Mümkün olan yerlerde, öğrenciler piller, ampuller, mıknatıslar, kollar ve anahtarlar, sürgü veya metin kutuları gibi gerçek nesneleri hareket ettirerek simülasyonlar ile etkileşimde bulunabilirler.
Google Docs
sunuya nasıl ekleriz powerpoint
Bu similasyonlar java ile hazırlanmış. Bildiğim kadarıyla Java desteği yok Powerpointin.